Coachbureau Thomas

Cursus Sjamanistisch Coachen


Ben jij een coach die mensen in organisaties begeleidt? Doe je dat op gedrags-, mentaal-, emotioneel- en spiritueelniveau? Wil je terugkerende negatieve gewoontes en vastzittende opvattingen, emoties en behoeftes bij je coachklant doorbreken en in beweging brengen? Ben je bereidt daarbij oude wijsheden van natuurvolkeren in te zetten? Dan is de cursus “Sjamanistisch Coachen” zeker iets voor jou!

Als (organisatie)coach heb je een gereedschapskist vol handige coachmodellen, zoals NLP, ACT, GROW, enzovoort. Deze modellen geven je houvast in het coachproces en helpen je om je coachklant professioneel te begeleiden.

In de cursus “Sjamanistisch Coachen”  reiken we je een dynamisch en holistisch ‘coachmodel’ aan dat gebaseerd is op de doorleefde wijsheden van natuurvolkeren en waarmee je op een heel menselijke en natuurlijk aanvoelende manier op een zeer diep niveau kunt werken met je coachklant.

In deze cursus leren we je een goede diagnose te maken, het coachplan op te stellen en de interventies te zetten. Tijdens de cursusdagen ben je in de oefeningen zowel coach als coachklant. Dat betekent dat je bereid bent om in deze cursus in je eigen (familie)thematiek te stappen.


Cursusopzet

De cursus bestaat uit 3 blokken: 1. Achtergronden en mensvisie, 2. Diagnose en interventieplan en 3. Doen van interventies. Blok 1 en 2 bestaan elk uit 2 aaneengesloten dagen. Blok 3 bestaat uit 4 x 1 dag. Elke dag beginnen we om 9.30 uur en eindigen we om 17.00 uur. Van 12.30 tot 13.30 is er een lunch pauze. Na elk bijeenkomst krijg je praktijkopdrachten mee. Van elke opdracht schrijf je kort een reflectieverslag met een hulp- of verdiepingsvraag die je voorafgaand aan de volgende bijeenkomst naar ons mailt. Op basis van alle reflectieverslagen kiezen we de juiste afstemming met de groep en bedenken we passende oefeningen.   


Het programma

Dag 1 en 2: Achtergronden en mensvisie

De eerste twee dagen staan we stil bij de mensvisie van de natuurvolkeren: hoe zit de natuur in elkaar, wat is menszijn, is er een zielenlogica, hoe ontstaan klachten, wat helpt om de klachten op te lossen? Je maakt kennis met de volgende zeven teachings: medicijnwiel, numerologie, innerlijke man-vrouw, trauma, voorouderpatronen, het onderbewuste en schaduwwerk en heling.

Dag 3 en 4: Diagnose en interventieplan

Deze twee dagen leren we je om op basis van de teachings een diagnosegesprek te voeren en een goed zicht te hebben op de echte klachten van de coachklant en de achterliggende oorzaken: welke onverwerkte schokkende en traumatische gebeurtenis in het familiesysteem zorgt voor terugkerende negatieve gewoontes en vastzittende opvattingen, emoties en behoeftes? Op basis van de diagnose maak je een coachplan. Welk onverwerkte gebeurtenis verdient aandacht bij de coachklant en op welke manier pak ik dat als coach aan?

Dag 5, 6, 7 en 8: Doen van interventies

In deze vier dagen leer je het begeleiden van je coachklant door het coachproces heen. De belangrijkste techniek die je gebruikt in de coaching is het begeleiden van je coachklant bij het afstemmen op en het herbeleven van schokkende gebeurtenissen van hemzelf of in de familie. We staan stil bij:

  • vragenstellen, type antwoorden en doorvragen
  • het herbelevingsgesprek
  • het gebied van de moeite: overdracht en tegen-overdracht
  • ‘dood en geboorte’ en het begeleiden van traumatische ervaringen in het ‘overgangsproces’
  • herbeleven en aspecten van de beleving: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel


Tijd en locatie

De achtdaagse cursus "Sjamanistisch Coachen” wordt georganiseerd bij minimaal 8 cursisten. De groep bestaat uit maximaal 12 mensen. In afstemming met de cursisten wordt een planning gemaakt. Deze cursusdagen kunnen vanwege planningsissues mogelijk ook op zaterdagen plaatsvinden. Elke dag starten we om 9.30 uur en eindigen we om 17.00 uur. Van 12.30 – 14.00 uur is er pauze en tijd voor bezinning.

De locatie is ergens in Noord Nederland en we proberen deze zo centraal mogelijk te organiseren voor de cursusgroep.


Cursusleiders

Dag 1, 2, 3 en 4 wordt verzorgd door Thomas de Boer.

Dag 5, 6, 7 en 8 wordt verzorgd door Thomas de Boer en Maarten Oversier.


Kosten

De acht-daagse opleiding kost € 1.990,00, exclusief 21% BTW.

Voor bezoekers van het online congres "Oude Wijsheid Nieuw Bewustzijn" geldt 20% korting op vertoon van de kortingsbon.

In deze prijs is inbegrepen:

  • koffie, thee, fris en lunch


Aanmelding

Heb je nog vragen bel dan naar 06-54251070.

Ben je geïnteresseerd meld je dan nu aan via info@coachbureauthomas.nl


Contact