Thomas

Biografie

Persoonlijke ervaringen vormen mede wie je bent. Vandaar dat ik een ingrijpend deel van mijn leven met u wil delen. In mijn pubertijd veranderde er veel in mijn leven. In een periode van zeven jaar overleed mijn vader, zus en moeder. Dit grote verdriet heb ik weggestopt om te overleven en mijn eigen leven op te bouwen. Pas jaren later heb ik dit trauma, met ondersteuning van lieve en deskundige coaches, stap voor stap kunnen verwerken. Hierdoor kreeg ik een diep inzicht in persoonlijke groei, zowel fysiek, mentaal, emotioneel als energetisch. Deze rijke ervaring is voor mij een bron van wijsheid waaruit ik put in het coachen van mensen en teams.


Inspiratiebronnen

Naast mijn eigen ervaringen en leerproces put ik ook uit andere inspiratiebronnen. Ik noem drie belangrijke bronnen en sluit af met het noemen van mensen die voor mij heel waardevol zijn en met wie ik u graag kennis laat maken.


Psychologie
In 1993 ben ik afgestudeerd in Sociale en Organisatie Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Wetenschappelijke inzichten zijn een belangrijke peiler in mijn werk.


Nederlands Pedagogisch Instituut
Het NPI is opgericht door Bernard Lievegoed. Zijn antroposofische ideologie van mens- en organisatieontwikkeling heeft veel bedrijfswetenschappers en organisatie-adviseurs be i nvloed. Adriaan Bekman, een van de opvolgers van Lievegoed, verzorgt nu aan de CHN in Leeuwarden een opleiding Mens en Organisatie-ontwikkeling. In 2006 heb ik deze opleiding gevolgd en zijn gedachtegoed heeft me zeer geinspireerd.


Healing Principles
Eeuwen oude inzichten in psychologie en pedagogiek vind je onder andere in het Verre Oosten. Lao Tse heeft deze gedeeld met ons en anderen beinvloed, zoals Bob Moore en in Nederland Bart ten Berge. Eenvoudige meditatieoefeningen met een verbluffend helend effect. Ik mag dit ervaren en beleven tijdens een zevenjarige opleiding van Bart ten Berge bij de School voor Spirituele Psychologie. Deze wijsheid en de natuurlijke healingsoefeningen neem ik mee in mijn coaching.


Belangrijke mensen
Rechiena Nijenkamp mijn levenspartner
Tjeerd de Boer mijn tweelingbroer
Collega's bij CAP
Adriaan Bekman
Bart ten Berge
Maarten Oversier

Thomas de Boer